Прихильники здорового харчування намагаються вживати більше овочів, які приносять користь організмові. Однак, салати з огірків та помідорів — не найкращий вибір.
Чому таке поєднання у салаті краще не допускати, пояснив лікар Ігор Морміль, інформує medicalanswers.com.ua.

Чому не варто вживати салат з помідорів та огірків
Виявилось, що ці популярні овочі у поєднанні здатні нейтралізувати користь один одного. Річ у тому, що в помідорах міститься велика кількість вітамінів С і В. Також в складі цього овочу є флавоноїд нарингенін, що необхідний для регенерації тканин.
Він здатний зменшувати запалення. Також в помідорах є лікопен, корисний для серця та має властивість знижувати ризик розвитку онкології. У плодах помідора багато калію, бета-кератину і хлорогенової кислоти, яка стабілізує кров’яний тиск.
Огірки багаті клітковиною, вітамінами групи В, калієм, йодом і корисними мікроелементами, що не дають накопичуватися холестерину і поліпшують роботу серцевого м’яза. Огірок підходить для нормалізації обміну речовин, боротьбі з набряком і проблеми зі щитоподібною залозою.
Однак, підкреслює лікар, всі ці корисні властивості даних двох овочів працюють, якщо їх вживати окремо. Вказується, що помідори належать до кислих продуктів, а огірки — до лужних. Коли їх змішують в салат, вони не тільки нейтралізують один одного, а й утворюють солі, що можуть негативно позначитися в результаті споживання на роботі печінки та нирок.
Морміль додав, що в огірках міститься аскорбіназа, здатна розщеплювати вітамін С, який присутній в помідорах. Також варто враховувати, що огірки та помідори мають різні процеси засвоєння. Шлунок людини може перетравлювати з них тільки один продукт, тоді як інший почне бродити. З цієї причини після вживання такого салату людина може відчувати важкість, а також в кишківнику можуть з’явитися гази.