Онколог розповів, у чому небезпека соняшникової олії

Онколог розповів, у чому небезпека соняшникової олії

Хірург-онколог пояснив, чому варто відмовитися  від рафінованої соняшникової олії та які онкологічні захворювання вона здатна провокувати.

Цю важливу інформацію публікує elegantwoman.kyiv.ua.

Соняшникова олія. Фото: ukr.media

Чому не варто вживати соняшникову олію?

Вказується, що після рафінації отримана олія піддається впливу гексану і бензину. Лікар заявив, що їх неможливо повністю вивести з продукту. Тому надалі під час смаження, коли олія нагрівається під впливом високих температур, в ній утворюються канцерогенні речовини.

Вони вбираються в продукти під час готування та далі потрапляють в організм людини. Також лікар попередив, що у рафінованій олії міститься велика кількість трансжирів.

Вони накопичуються в організмі, а з часом їх надлишок призводить до розвитку різних захворювань, зокрема, раку. Тому, лікар радить замінити соняшникову рафіновану олію на оливкову.

В ній, навпаки, є  багато антиоксидантів (актеозиди гідроксітіртзол, тирозол, фенілпропіонові кислоти), які перешкоджають розвитку пухлин.

Лікар посилається на результати дослідження, що довели те, що антиоксиданти в оливковій олії  перешкоджають розвитку раку на початкових стадіях. 

Окрім цього, в оливковій олії містяться секоірідоїди та лігани, які пов’язують з уповільненням розвитку раку. За словами лікаря, головна ознака агресивних форм раку шлунково-кишкового тракту — слизоутворення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *