Стало відомо, який хліб є найкориснішим

Стало відомо, який хліб є найкориснішим

Хоча дієтологи й не радять вживати цей вид хліба, але він є джерелом корисних речовин.

Зазначається, що мова йде про цілозерновий хліб. Чим він корисний для організму, пише eatthis.com.

Види хліба. Фото: ua.depositphotos.com

Чому варто перейти на цілозерновий хліб?

У такого виду хліба є безліч корисних властивостей, про які детально описали спеціалісти. Це повноцінне джерело клітковини. Якщо вживати дві скибочки такого хліба, організм отримає половину добової норми клітковини.

Завдяки рослинній клітковині покращується травлення, розганяється метаболізм, зміцнюються серце та судини, а також це запобігає появі онкологічних захворювань.

Цілозерновий хліб дає тривале відчуття ситості. Це відбувається, тому що в зернах пшениці є висівки, зародки й ендосперми, що насичують організм на більш тривалий період часу внаслідок вмісту великої кількості рослинних волокон. 

Вказується, що очищене зерно в процесі обробки втрачає всі корисні властивості, що містять ці елементи, тому білий хліб практично не має користі.

При регулярному вживанні такого хліба можна контролювати свою вагу. У продукті містяться вуглеводи, що перетравлюються повільніше, тому немає потягу до їжі упродовж кількох годин.  

Біло проведено дослідження, під час якого учасники упродовж 12 тижнів щодня їли по чотири скибочки цілозернового хліба. У результаті, в них знизився рівень “поганого” холестерину та підвищився гемоглобін.

Клітковина у цілозерновому продукті уповільнює викид цукру в кров під час засвоєння їжі. Американські вчені провели дослідження, яке показало, що ті учасники, які їли цілозерновий хліб, мали на 29% менше ризиків розвитку діабету II типу, ніж ті, хто його не їв.

Люди, що регулярно вживають білий хліб, провокують появу в організмі вільних радикалів, що можуть призвести до раку. Ті, хто регулярно їсть цілозерновий хліб, менше схильні до появи раку товстої кишки, шлунку, молочних залоз і стравоходу.

До того ж такий вид хліба повільно засвоюється організмом, тому продукт має пребіотичну властивість. Волокна хліба у процесі ферментації запускають кишкові бактерії, що виробляють жирні кислоти. Вони є вкрай важливими для здоров’я шлунку та кишківника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *