Суп потрібен у раціоні для травної системи, тому нехтувати першими стравами не потрібно. Рідка їда обов’язково повинна бути у меню людини, аби її організм функціонував злагоджено. Але є супи, від яких краще відмовитись, адже шкоди від них більше, ніж користі. Про це пише zhenskiy.kyiv.ua
За словами експертів, найнебезпечніша перша страва – солянка, адже в її приготуванні використовується кілька видів м’яса, копченостей і солоні огірки. Все це, а також інші інгредієнти роблять цей суп дуже калорійною стравою.
При яких хворобах краще забути про солянку
Найбільш небезпечна солянка для людей, які хворіють серцево-судинними хворобами.
Тим, у кого діагностували гастрит та виразку шлунку теж не варто їсти цей суп, адже він подразнює шлунок.
Людям, які мають підвищену кислотність та хвороби підшлункової залози теж краще відмовитись від солянки, адже у її складі є солоні огірки чи каперси, а також лимон чи лайм.