Оброблена та готова до вживання риба значно полегшує життя, через те, що не потрібно багато часу на її приготування.
Чи буде користь або шкода, якщо їсти консервований тунець, пише storinka.com.ua.

Які наслідки вживання консервованого тунця?
Організм має потребу в протеїнах та корисних жирах. Їх можна отримати якраз за допомогою консервованої риби. Але варто також враховувати, що ртуть у морепродуктах може призвести до порушення когнітивних функцій та психіки.
Але є й деякі нюанси. Головною перевагою консервованого тунця є те, що у ньому багато білка. В одній банці може бути від 40 до 50 г цього елемента.
Білок необхідний для підтримки здоров’я м’язів, він зміцнює імунну систему і бере участь у відновленні клітин. Тунець майже весь складається з білка, а рівень жиру та вуглеводів у ньому мінімальний.
Як й інші морепродукти, тунець дає організму омега-3 жирні кислоти, які убережуть від депресії чи погіршення настрою, захистять від порушення когнітивних здібностей і навіть допоможуть знизити холестерин.
В Американській кардіологічній асоціації радять вживати рибу хоча б двічі на тиждень. Це допоможе запобігти появі тромбів у судинах. І саме консервований тунець може стати паличкою-виручалочкою у цьому питанні.
Але окрім користі, тунець й має недоліки. Варто знати, що в консервах міститься занадто багато солі, а це загрожує стрибком тиску та проблемами із серцево-судинною системою.
Ще у консервованому тунці присутня велика кількість олії, так що вживати його потрібно обережно власникам проблем із ШКТ, серцем та низкою захворювань.
Через вміст ртуті тунець може призвести до погіршення пам’яті. Краще його не вживати вагітним і матерям, що годують. Примітно, що в журналі Environmental Research вказується на те, що у складі цієї риби є селен, який захищає від впливу ртуті.