Влітку великий вибір овочів та фруктів. В багатьох літніх продуктах чимало вітамінів, мінералів та клітковини, які допомагають знизити кров’яний тиск і підтримати здоров’я серця.
Дієтологиня Шеррі Грей розповіла, які фрукти та овочі приносять користь для здоров’я серця і дають людині комплекс антиоксидантів, пише borgexpert.com.

Які овочі та фрукти повинні бути у раціоні влітку?
Вона радить за можливості обирати місцеві продукти, оскільки у сезон вони, як правило, свіжіші, містять більше поживних речовин і недорогі.
Так, варто вживати помідори (томати). В них містяться багаті та корисні для серця поживні речовини, такі як калій і вітамін С. Грей додала, що в томатах також присутня фолієва кислота, що допомагає регулювати рівень гомоцистеїну в крові — амінокислота може сприяти ризику серцево-судинних захворювань.
Згідно з дослідженнями, лікопін, антиоксидант, що міститься в томатах, знижує ризик інсульту і серцевих захворювань.
Персики також належать до літніх продуктів. В них багато калію, вітаміну С і клітковини. Внаслідок цих речовин можна поліпшити рівень холестерину, знизити кров’яний тиск і захистити від серцевих захворювань.
Також варто звернути увагу цим літом на абрикоси. В них є антиоксиданти, що здатні захистити серце від ішемічної хвороби.
Ще один літній продукт – кавун. В його складі є калій, клітковина і лікопін, тобто той же антиоксидант, що у помідорах. Дослідження показали, що лікопін покращує артеріальний тиск і слугує профілактикою серцево-судинних захворювань.
Ще одне дослідження показало, що в кавуні є L-цитрулін – амінокислота, що здатна знижувати кров’яний тиск і жорсткість артерій.
Цукіні є хорошим джерелом калію – важливого мінералу для регулювання артеріального тиску і зниження ризику інсульту та серцевих захворювань.