Влітку настає пора, коли якраз можна споживати свіжі місцеві фрукти та овочі, в яких багато корисних елементів. Це важливо, щоб організм отримував всі необхідні вітаміни.
Варто вживати ці види фруктів, щоб підтримати оптимальний рівень гемоглобіну, повідомляє OBOZ.UA.

Які фрукти підвищують рівень гемоглобіну?
Гемоглобін – це білок, який несе кисень до клітин тіла. Вказується, що можна вживати харчові добавки, щоб підвищити рівень гемоглобіну. Але краще, звичайно ж, отримувати його зі свіжих продуктів, зокрема, фруктів.
Фініки. Вони здатні замінити солодощі. В них багато заліза, а також регулярне споживання фініків підвищує рівень гемоглобіну. Можна вживати сухофрукт як окремо або ж додавати до десертів або закусок.
Цитрусові. В апельсинах, лимоні та грейпфруті є вітамін С. Він відіграє ключову роль у підвищенні засвоєння заліза, що сприяє утворенню гемоглобіну. Також цитрусові при регулярному вживанні допомагають схуднути, надають організму бадьорості.
Чорниця. Ягода відома своїми антиоксидантними властивостями, сприяє загальному здоров’ю і підтримує вироблення гемоглобіну. В ній міститься велика кількість вітамінів і мінералів, ці ягоди є універсальним додатком до сніданків та можуть вживатись як перекус. Крім того, чорниця покращить стан очей та гарантує ліпше самопочуття.
Папая. Тропічний фрукт відомий своїми властивостями покращувати рівень гемоглобіну в організмі. Папая містить вітамін С, фолієву кислоту та інші речовини, що сприяють кращому засвоєнню заліза. Вживати фрукт можна у самостійному вигляді, додати його до фруктового салату чи зробити смузі.