За результатами нових досліджень, шоколад здатен добре впливати на здоровя серцево-судинної системи. Він не тільки покращує настрій та стан шкіри, а й корисний для серця. Але мова йде саме про темний шоколад. Про це пише Eat This Not That.
Експеримент, опублікований в The American Journal of Clinical Nutrition, доводить те, що екстракт какао здатен значно знизити ризик серцевих захворювань серед людей старше 60 років.
Результати досліджень
Дослідження складалося з 20 000 учасників і тривало протягом кількох років. За результатами, у тих, хто приймав екстракт какао ризик смертності від серцево-судинних захворювань був на 27% менше.
Справа в тому, що какао містить флавоноїди, які мають антиоксидантні властивості і здатні поліпшувати здоров’я серця та знижувати тиск. Вони також показали потенціал у захисті когнітивних функцій у певному віці.
Треба сказати, що флавоноїди містяться в інших продуктах, наприклад ягодах, чаї та винограді.
Раніше ми писали про продукти, що покращують стан крові.