Морозиво та прохолодні напої хочеться вживали в спеку, аби трохи охолонути. Ми звикли влітку пити крижані напої та насолоджуватися морозивом з морозилки. Але в цю пору року варто бути обережним із такими продуктами. І річ навіть не в тому, що може заболіти горло.
Чому не варто їсти і пити холодне в спеку
Лікарі не радять вживати морозиво в спеку,адже воно є досить жирним продуктом. Так, пломбір містить близько 20% жиру і погано перетравлюється в спеку. Це серйозне навантаження для травлення, серця та судин.
Це саме стосується крижаних напоїв. Їх вживання викликає погано впливає на травну систему та дихальні шляхи. У цьому випадку може погіршитися робота імунної системи.
Фахівці радять вживати напої та воду кімнатної температури. До того ж потрібно пам’ятати, що солодкі напої погано втамовують спрагу, а кількість цукру, що міститься в них, шкодить здоров’ю.
Раніше ми писали про причини передчасної сивини.