Не секрет, що вживання деяких продуктів і напоїв позитивно впливає на серцево-судинну систему і навіть може захистити від різних видів раку. Серед корисних продуктів вчені акцентують увагу на зеленому чаї.
У цьому напої міститься велика кількість поліфенолів – катехінів. Ці молекули мають потужний протипухлинний ефект , що доводить ряд досліджень.
Чим корисний зелений чай
Експерименти довели, що зелений чай здатен запобігти розвитку раку легенів, товстої кишки, печінки і шлунка. Інше дослідження показало, що частота рецидиву раку молочної залози була значно нижчою у пацієнтів, які щодня вживали більше п’яти чашок зеленого чаю.
Наукова робота, опублікована в Europeans Journal of Preventive Cardiology, показала, що вживання цього напою пов’язане зі збільшенням тривалості життя.
Раніше ми писали, що допоможе продовжити життя на десять років.