Розігрівання їжі в мікрохвильовій печі – звична щоденна практика для багатьох. Однак у деяких випадках це може нести загрозу здоров’ю, кажуть експерти.
Наприклад, не розігрівайте овочеве рагу. Після обробки овочі позбавляються значної частки корисних речовин. Якщо розігріти їх повторно, у страві не залишиться нічого цінного для організму.
Баклажани не можна зберігати після обробки тривалий час, адже у їх складі є токсичні речовини, здатні викликати харчове отруєння.
Що не варто гріти в мікрохвильовці
Гріти в мікрохвильовій печі не варто і страви, з медом у складі. Він цінний насамперед своїм складом з вітамінів та мікроелементів, але всі переваги після підігріву сходять нанівець.
Багато хто розморожує м’ясо в мікрохвильовій печі. Однак лікарі застерігають, що після такого впливу бактерії множаться стрімкішими темпами, створюючи загрозу отруєння. До того ж всередині м’ясо все одно залишиться промерзлим.
При розігріві в мікрохвильовій печі картоплі, крохмаль, що міститься в ній, піддається гідролізу, внаслідок чого відбувається утворення важких ізомерів, що негативно впливають на підшлункову.
Раніше ми писали про напій для довголіття.