Лікарка розповіла, який тип продуктів дуже негативно впливає на серцево-судинну систему. Довго вважалося, що головну небезпеку становлять джерела тваринного жиру – яйця, м’ясо, молочні продукти.
Проте низка досліджень показала, що набагато більше треба боятися трансжирів. Саме вони – головний ворог для серця і судин. Остерігатися треба не жирного м’яса, а випічка з магазину. Особливо небезпечним є її регулярне вживання за наявності серцево-судинних хвороб.
Чому трансжири шкідливі для організму
Фахівець зазначила, що насичені трансжирами продукти – це тип їжі, найбільш шкідливої для серця за її регулярного споживання. При засвоєнні таких продуктів організм виробляє велику кількість холестерину, що підвищує ризик розвитку атероскерозу – провісника ішемічної хвороби серця та серцевих нападів.
Раніше ми писали про фрукти, що мають антидіабетичний ефект.