Вживання фруктів та ягід приносить користь здоров’ю. Так, вчені вважають, що деякі продукти знижують ризик розвитку небезпечних захворювань та сприяють збільшенню тривалості життя. Згідно з дослідженнями, до раціону варто включити два корисні продукти
Чорниця
Ціниться завдяки протизапальній та антиоксидантній дії, а також має сприятливий вплив на судинну систему та глюкорегулюючу функції. Також фітохімічні речовини чорниці здатні позитивно впливати на мікрофлору шлунково-кишкового тракту та на роботу серця. Кожен із цих показників має значення у багатьох аспектах здорового старіння, наголошується в огляді досліджень, опублікованому на сайті Національного центру біотехнологічної інформації (National Center for Biotechnology Information).
Яблука
Багато досліджень пов’язують вживання яблук із масою переваг здоров’ю. Так, в одному огляді журналу Advances in Nutrition йдеться, що регулярне вживання яблук може знизити ризик вікових захворювань.
Раніше ми писали, чим небезпечне використання смартфонів.