Експерт розповіла, яка на якій олії краще не смажити

Експерт розповіла, яка на якій олії краще не смажити

Лікар-дієтолог розповів, яка олія – найшкідливіша для смаження.

Експерт перерахував рослинні олії: соняшникову, кукурудзяну, оливкову. Так, оливкова виявилась найкориснішою, а соняшникова — найшкідливішою. Оливкова – найдорожча, тому по кишені не всім.

Тому «усередненим» за користю та ціною варіантом є кукурудзяна олія.

Чому шкідлива соняшникова олія

Дієтолог розповів , чому соняшникова олія вважається найшкідливішою для смаження. При нагріванні поліненасичені жирні кислоти, що містяться в продукті, втрачають свої властивості. У результаті ці речовини здатні викликати хронічне запалення, що може спровокувати когнітивні проблеми та розвиток хвороби Альцгеймера.

“Нещодавно, з’явилася непогана альтернатива – високоолеїнова соняшникова олія – олія, в якій омега 6 кислоти замінені олеїновою кислотою, вміст якої в деяких сортах досягає 80%”, – наголосив дієтолог.

Раніше ми писали, що стало відомо про користь сну у шкарпетках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *