Зараз у відкритому доступі є безліч книг, статей в Інтернеті та журналах про те, як харчуватися правильно, щоб роздобути фігуру мрії.
Однак, можна зустріти й міфи про схуднення, які навіть озвучують дієтологи, ділиться uapress.kyiv.ua.

Які є популярні міфи про схуднення
Насичені жири, про шкоду яких часто розповідають дієтологи, насправді дуже навіть корисні. Вони здатні нормалізувати гормональний фон обох статей і допомагають засвоєнню жиророзчинних вітамінів.
Тваринні жири також є багатими джерелами енергії, яку організм може використовувати при стресових ситуаціях. Однак, проблема полягає в тому, що люди їх споживають у великій кількості.
Наприклад, внаслідок використання трансжирів виробники намагаються зберегти свіжість продуктів якомога довше. При термічній обробці вони набувають ще більш виражені канцерогенні властивості. Ось чому потрібно відмовитися від випічки з маргарином та фастфуду.
Холестерин, що є в яйцях, може бути як шкідливим, так і корисним. Все також залежить від кількості. Він здатний “залатувати дірки” на внутрішніх стінках судин, стимулювати ріст клітин і стати резервуаром енергії, коли, наприклад, людина біжить вгору.
Вживання великої норми холестерину призводить до проблем з серцево-судинною системою та атеросклерозу. В яйцях, окрім необхідних мікроелементів і вітамінів також є фосфоліпіди, за допомогою яких розчиняється «поганий» холестерин і надалі виводиться з організму. Головне, знати у всьому міру.
Не варто займатися підрахунком калорій, хоча до цього закликають чимало дієтологів. В калоріях – енергія, що забезпечує правильне функціонування серцевого м’яза, легенів та інших органів, бере участь у перетравленні їжі і її засвоєнні.
Якщо організм недоотримує калорії, він перемикається на режим «економії», через що сповільнюються обмінні процеси. Дефіцит калорій можна створити тільки внаслідок збільшення рухової активності.
Низьковуглеводні дієти, які деякі фахівці вважають небезпечними, є простішим, ситним і ефективним способом скинути зайві кілограми. Вони здатні прискорити метаболізм, внаслідок чого калорії починають спалюватися активніше.
Вказується, що режим харчування — річ дуже індивідуальна, тому може підходити не всім. Її суть в тому, щоб їсти маленькими порціями, але частіше. Однак, неважливо, скільки разів людина їсть, а що у неї в тарілці.