Люди, що хочуть відмовитися від цукру, наприклад, коли активно худнуть, нерідко вживають мед, якщо є бажання з’їсти солодке.
Лікар-дієтолог поділилася, чи такий корисний мед, яким його вважають, інформує elegantwoman.kyiv.ua.

Чи може зашкодити мед?
Вказується, що у меду високий глікемічний індекс (ГІ), тому він здатний різко підвищувати рівень цукру в крові. Якщо людина регулярно споживає мед у кількості, що перевищує три столові ложки, це може заподіяти шкоду не тільки фігурі, а й підшлунковій залозі.
Мед має глікемічний індекс у 60 одиниць. Після його вживання у крові підвищується рівень глюкози, а підшлункова залоза виробляє велику кількість інсуліну – спеціального гормону. Дієтологиня додала, що це може заважати скидати зайву вагу.
Також лікарка додала, що мед має високу калорійність : 100 грамів дають 304 кілокалорії, столова ложка – 64 кілокалорії. Тому, мед варто вживати у помірній кількості.
Дієтологиня попередила батьків, що дітям, якщо не виповнилося одного року, мед шкідливо додавати в гарячі напої, як, наприклад, молоко чи чай. Це пояснюється тим, що при нагріванні, якщо температура складає понад 60 градусів, мед втрачає свої корисні ферменти та вітаміни. Ба більше, в ньому можуть формуватися небажані для організму з’єднання.
Тому, навіть під час схуднення варто контролювати, скільки меду споживаєте та не перевищувати рекомендовану норму на день.