Лікарі перелічили продукти, здатні підвищувати кров’яний тиск

Лікарі перелічили продукти, здатні підвищувати кров’яний тиск

Виявилося, що деякі продукти, які вважають корисними, таять у собі небезпеку для здоров’я.

Які продукти не слід вживати в їжу людям з підвищеним тиском, повідомляє ua-vestnik.com.

Вимірювання тиску. Фото: panangin.com.ua

Які продукти не варто їсти гіпертонікам

Для гіпертоніків особливу небезпеку становлять перероблене м’ясо і консерви, оскільки в них багато шкідливих хімічних речовин, яких немає у свіжих продуктах. Якщо вживати в їжу таке м’ясо, підвищується ризик серцево-судинних захворювань.

Люди, які дотримуються правильного харчування знають, що під забороною хот-доги, ковбаса, бекон, копченості, м’ясні консерви.

Лікарі наголошують, що особливо шкідливе в’ялене м’ясо і консервовані продукти. Вони легкі в приготуванні, але в них міститься багато натрію.  Саме через цей хімічний елемент й підвищується тиск.

Також слід знати, що натрій присутній й в консервованих бульйонах. Наводиться приклад, що  одна банка томатного супу може містити близько 1110 мг натрію, тоді як банка курячого та овочевого супу — близько 2140 мг. 

Вказується, що вживання  їжі з консервних банок, що містять хімічний бісфенол А (BPA), також може призвести до підвищення кров’яного тиску.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *