Виявилося, що деякі продукти, які вважають корисними, таять у собі небезпеку для здоров’я.
Які продукти не слід вживати в їжу людям з підвищеним тиском, повідомляє ua-vestnik.com.

Які продукти не варто їсти гіпертонікам
Для гіпертоніків особливу небезпеку становлять перероблене м’ясо і консерви, оскільки в них багато шкідливих хімічних речовин, яких немає у свіжих продуктах. Якщо вживати в їжу таке м’ясо, підвищується ризик серцево-судинних захворювань.
Люди, які дотримуються правильного харчування знають, що під забороною хот-доги, ковбаса, бекон, копченості, м’ясні консерви.
Лікарі наголошують, що особливо шкідливе в’ялене м’ясо і консервовані продукти. Вони легкі в приготуванні, але в них міститься багато натрію. Саме через цей хімічний елемент й підвищується тиск.
Також слід знати, що натрій присутній й в консервованих бульйонах. Наводиться приклад, що одна банка томатного супу може містити близько 1110 мг натрію, тоді як банка курячого та овочевого супу — близько 2140 мг.
Вказується, що вживання їжі з консервних банок, що містять хімічний бісфенол А (BPA), також може призвести до підвищення кров’яного тиску.