Яблука – найпоширеніший фрукт в Україні. У них багато користі та ще це чи не найдоступніший фрукт в країні.
Однак, медики попередили, у чому може бути їх небезпека, повідомляє elegantwoman.kyiv.uа.

Які властивості яблук можуть становити небезпеку для організму?
В них може бути висока доза фруктози, а також вони доволі насичені кислотами та калорійні. Тому, тим, у кого є зайва вага або хронічні захворювання варто знати, чим небезпечні можуть бути яблука.
Лікар-ендокринолог відзначила, що яблука попри наявний потенціал користі, підходять далеко не всім. У яблуках є чимало фруктози, яка проходить через печінку і перетворюється на сахарозу. Томі, їх не рекомендується вживати людям, в яких виявлений діабет, а також ожиріння.
Здоровим людям без проблем в організмі яблука можна й потрібно їсти, але в розумній кількості. Вказується, що не варто ними захоплюватися, тому, що вони мають вуглеводне навантаження.
Варто знати, що одне яблуко середнього розміру по калорійності можна порівняти зі шматком хліба товщиною в сантиметр. Тому, оптимально за день з’їдати 2-4 яблука. Уточнюється, що цю кількість потрібно споживати не одразу, а за декілька приймань їжі. Також лікар уточнив, що яблука краще не їсти натщесерце.
Ще небезпека полягає у тому, що в яблуках міститься багато клітковини та кислот, що можуть викликати погіршення самопочуття у людей з проблемами шлунково-кишкового тракту.
Тому, рекомендується їсти яблука в печеному вигляді, тоді вони не викличуть загострень хвороби. Також варто на голодний шлунок не вживати яблучний сік. У такого напою високий глікемічний індекс й він може викликати дуже різке зростання рівня цукру в крові.