Хірург-онколог пояснив, чому варто відмовитися від рафінованої соняшникової олії та які онкологічні захворювання вона здатна провокувати.
Цю важливу інформацію публікує elegantwoman.kyiv.ua.

Чому не варто вживати соняшникову олію?
Вказується, що після рафінації отримана олія піддається впливу гексану і бензину. Лікар заявив, що їх неможливо повністю вивести з продукту. Тому надалі під час смаження, коли олія нагрівається під впливом високих температур, в ній утворюються канцерогенні речовини.
Вони вбираються в продукти під час готування та далі потрапляють в організм людини. Також лікар попередив, що у рафінованій олії міститься велика кількість трансжирів.
Вони накопичуються в організмі, а з часом їх надлишок призводить до розвитку різних захворювань, зокрема, раку. Тому, лікар радить замінити соняшникову рафіновану олію на оливкову.
В ній, навпаки, є багато антиоксидантів (актеозиди гідроксітіртзол, тирозол, фенілпропіонові кислоти), які перешкоджають розвитку пухлин.
Лікар посилається на результати дослідження, що довели те, що антиоксиданти в оливковій олії перешкоджають розвитку раку на початкових стадіях.
Окрім цього, в оливковій олії містяться секоірідоїди та лігани, які пов’язують з уповільненням розвитку раку. За словами лікаря, головна ознака агресивних форм раку шлунково-кишкового тракту — слизоутворення.