Піца та крекер: у МОЗ перерахували «смертельні» продукти

Піца та крекер: у МОЗ перерахували «смертельні» продукти

Науковці стверджують, що споживання понад 2,2 г промислово вироблених трансжирів на день, підвищує ризик смерті від серцево-судинних захворювань на 20-32%. 

За повідомленням прес-служби Міністерства охорони здоров’я, минулого року в Україні розпочався проект ВООЗ FEEDCities із дослідження міського харчового середовища та оцінювання вмісту трансжирів, натрію і калію у найпоширеніших продуктах, які їдять українці.  Пілотним містом став Львів, де були відібрані 120 зразків продуктів.

«З’ясувалося, що у понад 30% протестованих продуктів кількість трансжирів перевищує встановлене нормативно-правовими актами допустиме значення”, – йдеться у повідомленні. 

Чого слід остерігатися

Щороку помирає понад 278 000 людей в усьому світі через споживання промислово вироблених трансжирів, які закупорюють артерії, збільшуючи ризик серцевих нападів і смертей.

“Промислово вироблений трансжир можна знайти в маргарині, овочевому жирі, топленому маслі, смаженій їжі та хлібобулочних виробах, таких як крекери, печиво та пироги. Запечена та смажена вулична та ресторанна їжа часто містить трансжири промислового виробництва”, – сказано в дослідженні. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *