Вважається, що чим менше оброблена їжа, тим краще. Так зберігається більше корисних властивостей.
Але є продукти, які ні в якому разі не варто вживати у сирому вигляді. Експерти віднесли до цієї групи 6 продуктів, пише elegantwoman.kyiv.ua.

Які продукти не слід вживати у сирому вигляді?
Картопля є чи не найпопулярнішим овочем в Україні. Але слід знати, що не до кінця приготована картопля може стати причиною здуття й інших шлунково-кишкових проблем. Все через те, що вона містить крохмаль, який обмежує травлення.
Відзначається, що картоплю з зеленими паростками не слід вживати навіть після приготування. Вона містить токсин, що провокує харчові отруєння.
Квасолю не варто вживати сирою, оскільки в її складі є фітогемаглютинін – токсин, що провокує схожі на харчове отруєння симптоми.
Сосиски чи не найпоширеніша їжа. Є види, які, як вказано, можна вживати й у сирому вигляді. Але експерти не радять вживати сосиски зразу як дістали з пакета.
Навіть якщо вони призначені для хот-догів і вже раніше були зварені, в них може бути бактерія лістерія, яка вбивається тільки внаслідок нагріву при особливій температурі.
Не рекомендується також пити сире або парне молоко, тому що в ньому може бути кишкова паличка чи сальмонела.
Чимало людей, що дотримуються правильного харчування, вживають молоді паростки. Однак, також в них можуть бути шкідливі бактерії, включаючи кишкову паличку, сальмонелу і лістерію.
У баклажанах міститься солонін – такий самий токсин, що є і в сирій картоплі. Але в баклажанах його вмісти вищий, особливо, якщо овоч зібрали зарано. Вказується, що якщо з’їсти сирий баклажан у невеликій кількості, це не викличе отруєння, але все одно краще правильно його приготувати.