Лікар-дієтолог розповів, яка олія – найшкідливіша для смаження.
Експерт перерахував рослинні олії: соняшникову, кукурудзяну, оливкову. Так, оливкова виявилась найкориснішою, а соняшникова — найшкідливішою. Оливкова – найдорожча, тому по кишені не всім.
Тому «усередненим» за користю та ціною варіантом є кукурудзяна олія.
Чому шкідлива соняшникова олія
Дієтолог розповів , чому соняшникова олія вважається найшкідливішою для смаження. При нагріванні поліненасичені жирні кислоти, що містяться в продукті, втрачають свої властивості. У результаті ці речовини здатні викликати хронічне запалення, що може спровокувати когнітивні проблеми та розвиток хвороби Альцгеймера.
“Нещодавно, з’явилася непогана альтернатива – високоолеїнова соняшникова олія – олія, в якій омега 6 кислоти замінені олеїновою кислотою, вміст якої в деяких сортах досягає 80%”, – наголосив дієтолог.
Раніше ми писали, що стало відомо про користь сну у шкарпетках.