Огірки мають як корисні, так і шкідливі речовини, отже, цей овоч треба правильно вживати. Лікар-дієтолог пояснила, чому краще очищати покупний продукт від шкірки.
Які огірки корисні, а які – шкідливі
Звичайно, найкориснішими будуть огірки, вирощені на власній грядці. Під час вирощування овочів ми можемо стежити за процесом, підживленням добривами, якістю поливу. Ці фактори дуже важливі, адже впливають на вміст мінералів.
Огірки містять багато калію, що допомагає виводити зайву рідину з організму. У спеку огірки варто використовувати гіпертонікам. З цього овочу можна робити сік, який з’єднують з мінеральною водою, м’ятою та апельсином. В результаті виходить охолоджуючий лимонад.
Якщо продукт куплений, фахівець радить очищати його від шкірки. Саме в ній накопичуються нітрати та хімічні речовини, які містяться у добривах.
Раніше ми писали про корисний та доступний продукт для жінок.