Медики назвали повсякденні звички, які викликають підвищення цукру у крові. Їх треба уникати, аби бути здоровим.
Продукти із доданим цукром
Фахівці стверджують, що звичка вживати їжу та напої з цукром провокує значний викид глюкози у кров. У відповідь підшлункова залоза виробляє більше гормону інсуліну, що регулює цукор. З часом клітини звикають до цього, і організм стає схильний до інсулінорезистентності. Так, рівень цукру буде постійно підвищеним.
Відсутність чіткого графіка харчування
Без регулярного графіка харчування можна пропустити прийом їжі. Перерви між перекусами викликають зниження глюкози у крові, це може суттєво погіршити самопочуття. Щоб справитися з гіпоглікемією, організм «вмикає» механізми, що провокують апетит і бажання з’їсти калорійну, солодку та жирну їжу. Такі бажання сприяють різкому підйому цукру, і такі «розхитування» організму негативно впливають на підшлункову залозу.
Раніше ми писали про те, як продовжити життя на 10 років.