Стрес став супутником сучасної людини, і дуже складно уникнути його. Проте можна мінімізувати вплив стресу на організм. Фахівець розповіла, як скласти меню в умовах підвищеної тривожності, щоб зменшити шкоду здоров’ю.
Стрес і депресія часто призводять до переїдання, адже людина хоче “заїсти” переживання солодким, а це прямий шлях до збільшення ваги, ожиріння, цукрового діабету і, як наслідок, проблем з серцево-судинною системою.
Як харчуватися при стресі
Саме тому дієтолог порадила включити в меню каші, хліб, нежирне м’ясо, морепродукти, фрукти, овочі, морську капусту і гіркий шоколад. Вони додадуть в раціон вітаміни і мінеральні речовини, які допоможуть справлятися зі стресом.
Так, вітаміни групи В відповідають за обмінні процеси нервової системи, заспокоюють і зміцнюють її. Калій, магній, йод, цинк сприяють передачі нервових імпульсів і покращують роботу мозку.
Крім того, слід тримати водний баланс і давати легке фізичне навантаження: йогу, ходьбу, прогулянки на свіжому повітрі. Справитися зі стресом допоможуть ароматерапія і різні дихальні практики.
Раніше ми писали про продукти, які допоможуть швидко заснути.