Дієтолог озвучив простий та доступний спосіб, що допоможе прожити довше на 10 років.
Так, необхідно контролювати вживання білого цукру – його варто обмежити у чаї, каві та компотах. У середньому людина вживає протягом року 40-70 кг чистого цукру. Це критична кількість.
Чим небезпечний цукор
Експерт піддав критиці звичку закривати про запас на зиму варення, повидло і компоти, адже ці продукти містять багато вуглеводів, а їх вживання слід мінімізувати. У рідкій фазі цукор всмоктується дуже швидко, потім відбувається його вкидання в кровотік. Далі відбувається руйнування судин, що підвищує ризик розвитку інфарктів та інсультів, розвивається атеросклероз.
Згідно з рекомендаціями ВООЗ, доросла людина протягом доби може з’їдати не більше 60 г вуглеводів з різних продуктів харчування, що на 10 років продовжить життя. Раніше ми писали про найшкідливіший алкоголь.