Петрушка – ароматна зелень, яку господині часто додають до різноманітних страв. Крім того, що вона має яскравий смак та аромат, в ній багато клітковини. Саме вона необхідна для нормального функціонування кишечника, інформує Ukr.Media.
Чим корисна петрушка
За концентрацією корисних речовин петрушка посідає перше місце серед інших зелених овочів. Вона багата вітаміном К, якого не так багато в інших продуктах.
Вітамін К допомагає засвоюватись кальцію в організмі, який відповідає за здоров’я кісток і зубів. Для отримання його добової норми достатньо всього 10 грамів петрушки.
Крім того, вітамін К також відіграє важливу роль у процесі згортання крові, формуванні та підтримці кісткової тканини.
Також, вітамін К здатен значно знизити ризик розвитку деяких видів раку, включаючи рак передміхурової залози та товстої кишки.
Раніше ми писали кашу, яка містить багато колагену.