Які продукти не слід розігрівати в мікрохвильовці

Які продукти не слід розігрівати в мікрохвильовці

Розігрівання їжі в мікрохвильовій печі – звична щоденна практика для багатьох. Однак у деяких випадках це може нести загрозу здоров’ю, кажуть експерти.

Наприклад, не розігрівайте овочеве рагу. Після обробки овочі позбавляються значної частки корисних речовин. Якщо розігріти їх повторно, у страві не залишиться  нічого цінного для організму.

 Баклажани не можна зберігати після обробки тривалий час, адже у їх складі є токсичні речовини, здатні викликати харчове отруєння.

Що не варто гріти в мікрохвильовці

 Гріти в мікрохвильовій печі не варто і страви, з медом у складі. Він цінний насамперед своїм складом з вітамінів та мікроелементів, але всі переваги після підігріву сходять нанівець.

Багато хто розморожує м’ясо в мікрохвильовій печі. Однак лікарі застерігають, що після  такого впливу бактерії множаться стрімкішими темпами, створюючи загрозу отруєння. До того ж всередині м’ясо все одно залишиться промерзлим.

При розігріві в мікрохвильовій печі картоплі, крохмаль, що міститься в ній, піддається гідролізу, внаслідок чого відбувається утворення важких ізомерів, що негативно впливають на підшлункову.

Раніше ми писали про напій для довголіття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *