Науковці стверджують, що спосіб приготування овочів впливає на здоров’я. Так, обсмажений шпинат не так добре діє на організм, як сирий. Вчені визначили, що вживання сирих овочів зменшує ризик серцевих захворювань.
Висновки фахівців
У дослідженні, надрукованому в журналі Frontiers in Nutrition, науковці обробили дані про дієту майже 400 тис. дорослих британців, порівнявши її з інформацією про серцево-судинних захворюваннях за 12-річний період спостереження.
Вони виявили, що вживання сирих овочів було пов’язано з меншим ризиком розвитку таких захворювань і передчасною смертю. З іншого боку, аналогічного зв’язку при вживанні варених овочів не спостерігалося.
«Ми спостерігали взаємозв’язок між вживанням сирих овочів і зменшенням ризику ССЗ, але ця асоціація, ймовірно, також пояснюється соціально-економічними факторами і способом життя в цілому”, –заявив провідний автор дослідження Ци Фен.
Раніше ми писали, хто знаходиться в зоні ризику розвитку тромбозу.